Dit is JCI? Wellicht is het wel de moeilijkste vraag die je kunt stellen, wat is JCI? Ik vertel je in deze blog kort wat JCI voor mij betekend heeft in de afgelopen 7 jaar.

FUN

De factor FUN staat voor mij op één. Zonder al het plezier wat ik heb gehad binnen JCI waren de andere aspecten nooit zo mooi geweest of geworden. Fun zit voor mij in de vele gave evenementen die ik heb mee mogen maken. In Breda hebben we de Bredase Botenrace georganiseerd waarbij we mensen in kano’s tegen elkaar lieten racen én nat lieten worden. Ook zijn er elk jaar diverse sociale events waarbij de funfactor centraal staat. De vele uitstapjes naar leuke steden als Antwerpen, Leuven, Den Bosch, maar ook de mooie avonden in eigen stad waarbij tot laat in de bar gehangen wordt. De gastronomische tour langs de thuiskoks door de hele stad is elk jaar weer een culinair hoogtepunt.

ONTWIKKELING

Door al het plezier dat ik beleef is de factor ONTWIKKELING een mooi gevolg. Deze ontwikkeling zit op zoveel vlakken, die kan ik hier niet allemaal beschrijven. De organisatie van een evenement trekt je elke keer weer uit je comfortzone. Zowel in de samenwerking met elkaar, de dynamiek met de bezoekers als ook de organisatie zelf zijn elke keer weer nieuw en uitdagend. In 2014 mocht ik samen met een enthousiast kernteam het landelijke congres van JCI organiseren in Breda, een ervaring waar we nu nog jaarlijks met veel plezier op terugkijken. Ook de vele trainingen die JCI aanbiedt maken je elke keer weer sterker, scherper en beter. Naast ‘Learning by doing’ is het andere motto van JCI ook ‘BE BETTER’. En dat wordt je zeker van JCI, elke keer weer een stapje beter. Uiteindelijk heeft het mij ook geïnspireerd om de stap te zetten om voor mezelf een onderneming op te starten. Of het uiteindelijk een succes wordt? Misschien wel, misschien niet. Maar één ding is zeker, zonder JCI had ik deze stap nooit gezet.

VRIENDSCHAPPEN

Een ander gevolg van zowel de ontwikkeling als de fun zijn de VRIENDSCHAPPEN die ontstaan uit alle samenwerkingen, feesten, congressen en evenementen. Zowel lokaal, waar we met een club leden en oud-leden inmiddels een gezellige kookclub hebben gevormd, als nationaal, waar ik met vele nationale bestuursleden nog steeds regelmatig contact heb. Deze vriendschappen zijn een enorme verrijking. JCI leden hebben een ondernemende mindset en kijken naar mogelijkheden en kansen. De positieve spirit en vibe die dat met zich meebrengt is uniek en goud waard.

LIEFDE

Hoewel het nooit een doel was is de factor LIEFDE uiteindelijk wel voortgekomen uit mijn actieve JCI-lidmaatschap. Doordat je binnen JCI met zoveel mooie mensen in contact komt zie je niet alleen vriendschappen ontstaan maar ook vele liefdesrelaties. Zelf ben ik daar ook een voorbeeld van, iets waar ik ontzettend blij mee ben en waardoor het lidmaatschap van JCI nog meer waarde en kracht krijgt.

JCI is geen businessclub, geen netwerkclub, geen serviceclub, geen datingclub, geen vriendenclub, geen trainingsclub, geen goede doelenclub. JCI is een unieke internationale vereniging waarbij álles mogelijk is als je er zelf (je tijd) in investeert. En als je dat doet volgen de business, de vrienden, het netwerk, de trainingen en de aandacht voor de goede doelen vanzelf. En als je er voor open staat en een klein beetje mazzel hebt wellicht ook nog de liefde van je leven. Dát is voor mij JCI. #ditisJCI

Jeroen van der Ha

Lid van JCI Breda (jcibreda.nl)

 

JCI staat voor Junior Chamber International. Wij zijn een vereniging voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich richten op persoonlijke ontwikkeling en die van de maatschappij en het bedrijfsleven. Je vindt ons door heel Nederland verspreid over ongeveer 100 Kamers. Nieuwsgierig? Bezoek dan eens onze website www.jci.nl.