Hoi, ik ben George van de Rijt en accountmanager bij Xylem Water Solutions. Sinds drie jaar ben ik naast mijn werk lid bij Kamer ’s Hertogenbosch. Mijn vader was vroeger lid van JCI en mijn ouders hebben nog steeds contact met hun toenmalige Kamerleden. Dit was voor mij reden om lid te worden.

Voor mij is JCI ‘business combined with fun’. Klinkt misschien wat zwaar, maar dat valt best mee. Onze kamer richt zich namelijk op het business aspect en combineert dit erg graag met de bourgondische gezelligheid. Zo zou ik de Kamer ook omschrijven: bourgondisch, gezellig, informeel, gelijkgestemde ambitieuze, hoogopgeleide leden. En met een gelijke verdeling man-vrouw.

JCI betekent voor mij ook een gave ervaring op de Dutch Academy; het leiderschapsweekend van JCI. Dit weekend was een mooie ervaring en zou ik via mijn werk of anders niet hebben kunnen meemaken. Ik heb hier mooie inzichten gekregen in mensen. Ook ben ik er achter gekomen waar mijn krachten liggen en hoe ik die kan inzetten om projecten tot een succes te maken! Met mijn creativiteit en energie kan ik mensen bewegen, ik kan hen activeren en motiveren om toffe dingen te doen. Door mij hier bewust van te zijn en dit ook bewust in te zetten, heeft dit weekend mij verder gebracht in mijn werk. Ik weet beter wat ik wil, kan daardoor groeien en heb mijn werk hiermee leuker kunnen maken.

JCI brengt mij groei en stappen in mijn carrière. Want technieken zoals efficiënt vergaderen, die ik binnen JCI heb meegekregen, pas ik toe in mijn werk. Binnen het JCI-netwerk praat ik met anderen over wat ik doe en krijg ik hier feedback op. Hierdoor kan ik er zakelijk meer uit halen. Dat maakt mijn werk leuker en zo draag ik actief bij aan de professionaliteit van onze organisatie.

Wat ik leuk vind is om met gelijkgestemde gave dingen neer te zetten! Een gaaf voorbeeld hiervan is de Beste Ondernemers Verkiezing dat elk jaar steeds professioneler wordt. Dit jaar hebben we dit business event gecombineerd met het College van Afgevaardigden, een congres waar we ideeën willen gaan omzetten in plannen en zo daadwerkelijk impact kunnen gaan maken! In plaats van een veredelde rolstoelduwclub die roept “impact te maken”, gaan we dit nu echt doen! Mensen activeren, dat is ons doel. Wat is toffer om daar een actieve bijdrage aan te kunnen leveren!

Cheers,

George van de Rijt

Lid van JCI 's-Hertogenbosch (jci-shertogenbosch.nl)

 

JCI staat voor Junior Chamber International. Wij zijn een vereniging voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich richten op persoonlijke ontwikkeling en die van de maatschappij en het bedrijfsleven. Je vindt ons door heel Nederland verspreid over ongeveer 100 Kamers. Nieuwsgierig? Bezoek dan eens onze website www.jci.nl.